Proč káva v MLM?

07.05.2013 13:03

 

Poslední dobou se roztrhl pytel se společnostmi, které prodávají kávu. A proto jsem se rozhodl na toto téma napsat takový krátký článek. Snad se Vám bude líbit.

 

Káva je na naší planetě hned po vodě druhým nejoblíbenějším nápojem. Zároveň po ropě se jedná o druhou nejvíce obchodovanou komoditou.

V první řadě, než budete pokračovat ve čtení tohoto článku, tak se zamyslete, kolik znáte lidí, kteří pijí kávu?

Asi pomalu každého.

Nemám snad pravdu?

A je jedno, zda pije 5 šálků denně a nebo občas třeba 1 šálek za týden.

 

Káva.

Je charakterizována svojí silnou vůní a černou barvou. Obsahuje kofein, který povzbuzuje srdeční činnost. Také nesmíme opomenout na to, že pití kávy zvyšuje krevní tlak.

Káva se připravuje z různých směsí druhů kávovníků. Pěstuje se na vyšších nadmořských výškách (cca 900 – 2800 m.n.m), ale zároveň často na sopečné půdě a nebo jako lesní forma.

K největším producentům patří zejména Brazílie, Vietnam, Kolumbie a Indonésie.

 

Kávovník:

Kávová semena jsou plody rostliny zvané kávovník. Je velmi podobný našim třešním. A to nemyslím pouze tvarem, ale i jeho barvou.

Jedná se původně divoce rostoucí strom, který se ovšem pěstuje na plantážích a to buď jako strom a nebo keř. Aby bylo dosažena větší odolnost proti všelijakým škůdcům, tak se mezi sebou některé druhy kávovníků kříží a nebo šlechtí.

Pravlast kávy je africký kontinent (Etiopie), odkud se dostala do Arábie, která je považována za kolébku kávy. Ale, dnes se kávovníky pěstují po celém světě. Ale tedy za předpokladu, že na tom místě je příznivé podnebí a kde jsou vhodné přírodní podmínky. Pro svůj růst potřebují dostatek vláhy, ale i slunce. Z toho důvodu se jim nejvíce daří ve vlhkém tropickém pásmu. Kávové stromy a keře se můžou dožít klidně až 30-ti let. Ale, při tak vysokém věku již mají menší úrodu kávových zrn. Pro změnu nejvíce úrody dávají až po 5-ti až 6-ti letech.

 

A co káva a zdraví?

Každý, kdo pijete kávu, tak víte, že dost často máte sucho v krku a neustále zvýšenou chuť na obyčejnou vodu.

A moje otázka tedy zní, zda pijete vodu?

Pokud ne, tak by jste při pití kávy měli začít dost pít.

Pití kávy totiž DEHYDRATUJE, proto doporučuji si ke kávě vždy servírovat i sklenici čisté vody!!! Jenže, toto ví málokdo.

Zrovna při psaní tohoto článku si dávám kávu a můžu říci, že jsem rád, že vedle mám postavenou sklenici čisté vody.

 

Jaké jsou MLM společnosti nabízející prodej kávy?

Zde budu velice stručný. Těch informací, které by se mohly o každé společnosti napsat by bylo tolik, že bych klidně mohl s nimi napsat i román na pokračování. To jsem jen tak malinko odbočil.

 

1) Organo Gold – do kávy přidává Ganodermu Lucidum (léčivá houba) a díky této houbě je tato káva o něco dražší.

2) Ganocafe od společnosti Gano Exel – do kávy je také přidávaná Ganoderma Lucidum.

3) Brown Gold – káva je odeslána k zákazníkovi hned po pražení a umletí.

A mnoho dalších společností, které nabízí jako produkt kávy.

 

Tak proto, pokud máte rádi kávu a hledáte nějaký fungující MLM, tak bych se zkusil zamyslet nad tím, zda nezačít prodávat formou přímého prodeje kvalitní kávu.  

 

 

Pokud se Vám tento článek líbí, tak budu rád za Vaše To se mi líbí a nebo také za komentář.